Choď na obsah Choď na menu
 


19. 7. 2011

Frakcie a kolónie

V Sea Dogs: CoAS sú štyri hrateľné frakcie. Anglicko, Francúzsko, Španielsko a Holandsko. Každá frakcia má svojich nepriateľov, spojencov a obchodných partnerov. Vzájomné vzťahy sa môžu medzi národmi zmeniť aj počas hry. Je len na tebe, pod ktorou vlajkou sa rozhodneš plaviť v Karibiku. Ak si hral starší Sea Dogs: Caribbean Tales, tak tam si si mohol vybrať aj hrať za frakciu Pirátov, no v CoAS to už nie je. Jediná možnosť je modifikácia, ale ani to nie je potrebné. Pirátom sa staneš totiž úplne jednoducho - stačí ak vyvesíš pirátsku vlajku a môžeš smelo prepadávať, lúpiť a plieniť.  

Najviac kolónií majú Španieli, hneď za nimi sú Angličania. Francúzi sú na tom rovnako spolu s Pirátmi. Najmenej kolónii má Holandsko.

 

Anglicko (England)

eng.jpg

Ak niekto môže za zmenšovanie Španielska v Novom Svete, tak je to práve Anglicko. Zatiaľ, čo späť na starom kontinente sa Francúzsko aktívne pripravuje k ďalšej vojne o Španielsky trón, Anglicko metodicky preberá španielske kolónie jednu za druhou, v snahe vybudovať najväčšiu námornú ríšu v histórií. Anglicko má 5 kolónii.

 

Antigua - Saint Johns 

Barbados - Bridgetown 

Jamajka - Port Royale 

Nevis - Charlestown 

Trinidad a Tobago - Port-of-Spain


 

Francúzsko (France)

fra.jpg

Na trón usadol Ludvík XIV. a začal aktívne budovať svoju vojenskú prevahu v Novom Svete. Je to veľká koloniálna mocnosť, ktorá chráni svoje vlastné záujmy. Francúzsko má 4 kolónie.
 

Guadeloupe - BasseTerre

Hispaniola - Port-au-Prince 

Martinique - Fort de France 

Tortuga


Španielsko (Spain)

esp.jpg

Obrovská koloniálna veľmoc, ktorá vlastní najväčší podiel z Nového Sveta. Je taktiež pod neustálym tlakom od dvoch veľkých mocností - Anglicka a Francúzska, ktorý sa snažia aktívne zväčšiť svoj podiel z Nového Sveta. Španielsko z Nového Sveta vyváža veľké bohatstvo ako je zlato, striebro, drahokamy atď. Práve preto sa španielske lode často stávajú lákavými cieľom, hlavne pre pirátov a korzárov ostatných mocností. A boli to práve Španieli, dobyvatelia Nového Sveta, ktorí stáli za zánikom mnohých civilizácií v Novom Svete. Španielsko má 12 kolónii.
 

Belize

Caracas 

Cartagena

Cumana

Hispaniola - Santo Domingo

Kuba - Havana 

Kuba - Santiago

Maracaibo 

Panama 

Puerto Rico - San Juan 

Portobelo 

Santa Catalina

 


Holandsko (Holland)

holand.jpg

Mladý národ bojujúci za obchodnú prevahu. Aktívny spojenec s Francúzskom proti ich spoločnému nepriateľovi, Španielsku. Pokiaľ ide o ostatné národy, tak Holandsko zostáva pevne neutrálne. Holandsko má 3 kolónie.


San Martin - Marigot

Curacao - Willemstad

Jamajka - Fort Orange


 

Piráti (Pirates)

pirate.jpg

Kto by nepoznal alebo nepočul o pirátoch, ktorých "remeslo" sa zachovalo až do dnes. Piráti neboli len v Karibiku (Bukanieri), ale boli aj v Stredozemnom mori (Berberi), pri rôznych pobrežiach Afriky, v Ázii a v Indií. Piráti mali dokonca aj svoje prístavy. Napríklad preslávený Port Royal a Tortuga, boli údajne pirátstvom prelezený a skazený ako Slovensko korupciou. Piráti majú 4 kolónie.

 

Bermuda - Pirate Main Settlement

Hispaniola - La Vega 

Kuba - Puerto Principe 

Martinique - Le Francois